Vissa matprodukter som är tilltänkta för spädbarn innehåller i vissa fall mer socker och transfetter än skräpmat. Det konstaterar den brittiska lobbygruppen CFC, Children’s food campaign.– Resultatet av den här undersökningen är skrämmande. Mycket av den mat som marknadsförs för bebisar och småbarn sägs i reklamen vara hälsosam. I själva verket, räknat i socker och mättat fett, så är en del sämre än skräpmat, säger taleskvinnan Christine Haigh.
Bland annat hittades mer socker i vissa sorters skorpor, jämfört med chokladkex. Dessutom visade sig Toddler’s Own Mini Cheese Biscuit – ”bebisarnas eget ostkex”, innehålla mer transfetter per 100 gram jämfört med en Quarterpounder-burgare från McDonald’s. Cow & Gate, som är några av de producenter som kritiserats har tills vidare omedelbart stoppat sin produktion av småbarnskex som en följd av CFC:s studie.
Andra bloggar: hälsa, mat, livsmedel, samhälle, konsument, matblogg, matlagning, kost,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar