En ny studie gjord i Kanada visar på hur proteinet i ägg kan sänka blodtrycket hos känsliga patienter, skriver Times of India. Man har tidigare sett att äggprotein är bra för tillväxt, muskelstyrka och energi. I den nya studien, ledd av Jianping Wu och Kaustav Majumder, har de funnit flera olika ämnen i ett kokt eller stekt ägg fungerar som ACE-hämmare.
ACE-hämmare är ett läkemedel mot högt blodtryck. Ägg kan alltså fungera som ett naturligt sätt att sänka blodtrycket på. Studien visar inte hur mycket ägg du måste äta för att det ska få effekt på blodtrycket, men enligt livsmedelsverket kan du äta ett ägg om dagen utan att det påverkar kolesterolvärdena.
Det låter ju bra för oss som har högt blodtryck och äter GI-kost eler LCFH-kost.
Andra bloggar: hälsa, mat, livsmedel, samhälle, konsument, matblogg, matlagning, kost
1 kommentar:
Och SLV ändrar sin hålling i fråga om äggens nyttighet till det bättre! http://www.newsdesk.se/pressroom/svenska_agg/pressrelease/view/nya-analyser-fraan-livsmedelsverket-visar-paaskaegg-en-riktig-vitamininjektion-284647
Skicka en kommentar