En blogg om matbluffen vi dagligen utsätts för av livsmedelsindustrin. Det är fiffel & båg av högsta klass för att lura oss konsumenter att köpa deras produkter, som tillverkas till så lågt pris och kvalitet som möjligt. Vi luras också att följa kostråd som saknar förankring i forskningen.
fredag 19 september 2008
Mindre glutamat efter kampanj
Konsumenter i samverkan skriver att användningen av Glutamat(E 621)har minskat hos livsmedelsproducenterna efter den kampanj och debatt som varit i media.
Exempel på tillverkare och livsmedelsaffärer som lyssnat på konsumenterna:
* Jakobsdals som tillverkar skinka, slutade använda glutamat och märkte tydligt ut det på paketen ”Fri från glutamat E 621”
* Pärssons , de med tunna skivor av pålägg
* Bröderna Nilsson har produkter som marknadsförs under det egna märket egna märket ”Fri från Glutamat E 621”.
*Konsum Värmland har nylanserade köttbullar utan glutamat också.
Flera har tagit bort glutamat och det framgår av innehållsförteckningen, utan specifik ”fri-från-märkning”, så läs på paketen och fortsätt bojkotta glutamat-produkter!
hälsa
mat
samhälle
livsmedel
konsumenträtt
konsumentupplysning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Underbart! Nu är det dags att fortsätta kampen mot AZO-färgämen och andra styggelser.
Ja visst!Det verkar ju ge resultat!
Skicka en kommentar