tisdag 8 april 2008

Bacon innehåller mer vatten och fett än vi tror



På första bilden är det Scans bacon, stekt och ursprungligt. Först badade det i vatten,sedan kom det en del fett i stekpannan och kvar blev inte mycket.

Andra bilden: Framsidan med fönster visar bara den köttiga delen. Lägg märke till ettiketten som döljer ordet "Svenskt" men även den feta delen av baconet.

Fetthalten som anges på förpackningen är ofta för lågt angiven och hälten av det vi betalar för är vatten!genom förrpackningens utseende döljer man den feta delen och baconet framstår som magrare än vad det är. Som med allt industritillverkat kött är det pumpat fullt med vatten för att bli billigare (mindre kött och mer vatten= större vinst)

Fy skäms på er Scan!

.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag vet inte, men är det inte det som gör det så jävla gott? Vill man äta nyttigare, ät svamp? Mer kött? Ät en gorilla!