onsdag 22 juni 2011

Dalsjöfors slakteri fuskar med datummärkningen

Fy ! Hur kan de behandla kött som kunderna ska äta på detta snuskiga sätt? De tar upp kött från golvet och förpackar. märker om förpackningar och har fått anmärkningar flera ggr för djurplågeri. Såna svin vill jag inte handla kött av!

Flera tillsynsmyndigheter har riktat allvarlig kritik mot företaget Dalsjöfors kött och nu träder två före detta anställda fram. De vittnar om hur gammalt kött märks om innan det skickas till butikerna. Bilder som TV4Nyheterna kommit över visar hur personal sliter bort gammal märkning för att ge det ett färskare datum. Enligt före detta anställda på styckningsanläggningen i Göteborg är köttet som företaget säljer till flera stora matvarukedjor ohygieniskt och gammalt.

Livsmedelseverket har hittat allvarliga brister på anläggningen och rapporterat bland annat om kött som plockats direkt från golvet upp på bandet utan åtgärd. Bilden stämmer med den tidigare anställde Rickie Hults erfarenhet. Att kött legat på golvet spelade ingen roll, säger han till TV4Nyheterna. Han berättar också att de anställda arbetade i sina ytterskor.

Dalsjöfors kötts VD Magnus Lagergren medger att det finns brister i hanteringen men tillbakavisar kritiken om datumfusk. Han går i god för att det inte fungerar så här idag.Vem tror på det?

Bloggar: ,, , , ,vetenskapkonsument, konsumenter,

Inga kommentarer: