fredag 18 juni 2010

Greenwashing av köttlobbyn och KRAV

Nu ska de klimatcertifiera köttproduktionen! Det är viserligen möjligt att sänka klimatpåverkan från köttproduktionen med några få procent genom energieffektiviseringar på gården, foderval och annat. Men köttproduktion ger fortfarande flera hundra procent högre klimatpåverkan än produktion av vegetabiliskt protein. För nötköttsproduktion ligger siffran på över tusen procent. Det går inte att komma ifrån.Vill man minska sin klimatpåverkan från mat är den enda riktigt effektiva åtgärden att minska sin konsumtion av animaliska livsmedel.

- Den enda reella funktion en klimatmärkning av kött och mejeriprodukter kan ha är att vilseleda konsumenter att tro att animalier kan vara "klimatsmarta", säger Per-Anders Jande informationsansvarig på Svensk mat- och miljöinformation.


 Dett är greenwashing av värsta slaget! Nästan lika illa som att miljöcerifiera avloppslam, som tar priset.
Bloggar: ,, , , ,miljö, Göteborg, , vetenskap, kost, kostråd

Inga kommentarer: